• Novinky

            • FINQ

            • Aj naša Jednotka je zapojená do programu FINQ, ktorý pomáha žiakom orientovať sa vo svete financií priamo cez vyučovacie predmety.

            • 8.A a 8.B na literárnej exkurzii

            • Žiaci 8. ročníka sa dňa 30.5. zúčastnili literárnej exkurzie v rodnom dome Jána Kollára v Mošovciach a navštívili aj Národný cintorín v Martine. 

              p. uč. Némethyová a Tabernausová. 

            • Štvrtáci navštívili mestskú knižnicu

            • Aj tento školský rok štvrtáci navštívili mestskú knižnicu, kde ich privítala pani Kaššová, ktorá si pre nich pripravila zaujímavé aktivity. Opakovali, triedili, vyhľadávali, tvorili.... Aj takto sa snažíme vytvoriť u detí pozitívny vzťah ku knihám.

              Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutia.

              M. Giláňová, S. Bistová

              Viac fotografií nájdete TU

            • Projekt ČÍTAJME SI

            • V týždni od 22.5. do 26.5. čítalo v našej škole 308 žiakov.

              Projekt vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť v ohraničenom čase na identifikovanie sa s postavami, ponúka chvíle intimity. Dáva možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumieť pojmom.

              NAD PODUJATÍM PREVZALA ZÁŠTITU PREZIDENTKA SLOVENSKEJ REPUBLIKY PANI ZUZANA ČAPUTOVÁ

              Ďalšie fotografie nájdete TU

            • DOTYK LESA

            • Dňa 24.5.2023 sa žiaci 3., 4. a 5. ročníka zúčastnili v Parku Štefana Moysesa podujatia zameraného  na rozvoj environmentálneho povedomia detí, spoznávania prírody a pochopenia významu rastlín a zvierat na Zemi.
              Priebeh podujatia bol  organizačne riešený formou zaujímavých stanovíšť s  aktivitami alebo workshopom z rôznych environmentálnych oblastí.
              Ďakujeme! 

              Ďalšie fotografie nájdete TU

            • Prevencia a predchádzanie vzniku požiarov

            • Naši štvrtáci absolvovali preventívno – výchovnú činnosť formou prednášky, ktorá bola rozdelená do dvoch častí: 1. časť – prezentácia a 2. časť – praktická ukážka. Prezentácia bola rozdelená do troch tém: Oheň – pomocník aj nezbedník, Bezpečne v prírode a  Evakuácia   osôb. Prednášky sa vykonávali spolu s vypracovaním materiálov: Pracovný zošit – Požiare. V praktickej časti prebehol tzv. cvičný evakuačný poplach. Potom si už žiaci na školskom dvore prezreli hasičskú techniku a pýtali sa príslušníkov na ich prácu.
              Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

              M. Giláňová​,  S. Bistová

              Ďalšie fotografie nájdete TU

            • Letný tábor na JEDNOTKE

            • Milí rodičia,

              blíži sa leto a naša škola chystá pre svojich žiakov týždeň aktivít venovaných anglickému a nemeckému jazyku, športovaniu a zábave – Školský tábor na JEDNOTKE. Tábor bude prebiehať v dňoch od 21. – 25. augusta 2023.

              Naši pedagógovia pripravili pre Vaše deti nasledovné aktivity: hravé učenie (anglický jazyk, nemecký jazyk) kreatívne dielničky športové aktivity a súťaže (basketbal, florbal, futbal, golf,...)

              Bližšie informácie o programe, platbe a pod. nájdete TU

              V prípade, že máte záujem, doručte návratku do našej školy a uhraďte, prosím, sumu 50 € najneskôr do 27. 06. 2023.

              Návratka vo formáte *.pdf

              Návratka vo formáte *.docx

               

              Tešíme sa na Vás! 

            • Cesta od nápadu k realizácii



            • 22.5 2023 navštívil JEDNOTKU náš bývalý žiak Hugo Repáň, ktorý už ako študent založil recyklačný projekt EcoButt a aktuálne vedie rastúci podnik a má pred sebou veľkú budúcnosť.
              Vo svojej prednáške porozprával žiakom ako prišiel na nápad premieňať odpad na stavebný materiál a tiež ako tento nápad zrealizoval. Hugo je dôkazom toho, že keď veríte vo vlastný projekt, tak vek, či nedostatok finančných prostriedkov, nemusí byť prekážkou realizácie.
              Podujatie sa uskutočnilo v spolupráci s Centrom voľného času v Žiari nad Hronom spolu s Mestským žiackym parlamentom. Jeho zástupcovia za našu školu zorganizovali toto stretnutie pre svojich spolužiakov z VIII.B a VII.B. Hugo v diskusii odpovedal na zvedavé žiacke otázky a možno niekoho aj inšpiroval pre hľadanie možností ako využiť svoje schopnosti, ísť za svojím cieľom, nezľaknúť sa prekážok či ťažkostí a byť úspešný aj v niečom originálnom a realizovať vlastné projekty. 

              Viac fotografií nájdete TU

            • Mladý technik

            • Tak ako po minulé roky, aj v školskom roku 2022/2023 sme sa zapojili so žiakmi do súťaže Mladý technik.
              Sme hrdí na to, že tentokrát sme zožali mimoriadne úspechy. Naša Jednotka sa stala TOP školou v technickej oblasti, čím bola ocenená tvorivosť a iniciatíva našich žiakov. Veľké poďakovanie patrí aj tým rodičom detí, ktorí prispeli svojou šikovnosťou.
              Milí žiaci, dovoľte nám, učiteľom, poďakovať sa Vám za nápaditosť, kreativitu a napokon aj zvládnutie zadaných úloh. Možno ste pri tvorbe výrobkov sem tam strácali trpezlivosť, možno sa vám nedarilo vždy podľa predstáv, ale nestratili ste nádej a vaša snaha bola na vyhodnotení pretavená do diplomov a veľkého úspechu našej Jednotky.


                                          ĎAKUJEME, kolektív učiteľov 

              Viac fotografií nájdete TU

            • Mamička, prajem Ti všetko najlepšie ku Dňu matiek!

            • Všetky kvety do rúk mamy skladám ako drahokamy.

              Za Tvoju lásku, plnú nehy, za zelené detské brehy.

              Za Tvoju štedrosť, starosť v hlave, za dni šťastné, za dni hravé,

              za rozprávky nad kolískou, za to, že vždy stojíš blízko.

              Mamička, prajem Ti všetko najlepšie ku Dňu matiek.

            • Deň matiek aj po NEMECKY

            • Naši šikovní prváčikovia tento rok oslávia Deň matiek aj po NEMECKY .Svojim mamičkám pripravili s pani učiteľkou na hodinách nemčiny aj takéto milé prekvapenie .“Alles Liebe zum Muttertag !“

            • Via Historica

            • Šermiarsko-divadelná kumpánia Via Historica nám v kocke predstavila našu históriu od príchodu Slovanov po stavovské povstania. Žiaci mali možnosť vidieť dobové kostýmy, historické zbrane i šermiarske súboje v humorných divadelných scénkach, zážitkovou formou sa dozvedeli alebo si zopakovali historické fakty a dokonca sa aj zapojili do programu.

              Viac fotografií nájdete TU

            • Oznam pre zákonných zástupcov žiakov

            • Z dôvodu prerušenia dodávky elektrickej energie bude vo štvrtok 18.05.2023 prerušené vyučovanie v Základnej škole, Ul. Dr. Janského č. 2 v Žiari nad Hronom. Obedy a desiaty budú automaticky odhlásené. 

              Výučba bude zabezpečená prostredníctvom portálu bezkriedy.sk podľa platného rozvrhu hodín. 

              S pozdravom

              Mgr. Marek Baláž
              riaditeľ školy

            • Rovesnícke učenie ku Dňu Zeme

            • Emily, Maťka, Veronika, Dávid, Klárka a Benjamín zo VI.A, pod vedením p.uč. Sebőkovej, navštívili minulý týždeň IV.A a IV.B aj s aktivitami ku Dňu Zeme. Spoločne si precvičili angličtinu a zopakovali, ako môžeme našej planéte pomáhať. 

              Ďakujeme za príjemne strávenú hodinu, ktorú si, podľa reakcií žiakov, všetci užili. 

              Tešíme sa na ďalšie spoločné hodiny! V budúcom školskom roku sa budeme vídať častejšie.

              Viac fotografií nájdete TU