• Novinky

            • Zvianočnieva sa ...

            • V zimnej výzdobe sa už pomaly zvianočnieva 🎄. Na fotografiách je len časť výzdoby 😉 - práce žiakov 2.stupňa, učiteľov aj p. asistentiek pokope 😊.

              Mgr. Barbora Kollarová

            • A víťazstvo je naše!

            • Okresné kolo Technickej olympiády v kategórii A sa konalo 23. 11. 2023. Súťaž pozostávala z dvoch častí. Prvá časť prebiehala formou riešenia vedomostného testu a druhou bola praktická úloha, ktorá preverila tvorivosť a zručnosť všetkých zúčastnených. V praktickej časti žiaci podľa priloženého technického výkresu zhotovovali z pripraveného materiálu, pomocou nástrojov a náradia špachtľu.

              Na prvom mieste sa umiestnili žiaci našej školy z 9.B triedy Richard Kavacký a Katarína Marková.

              Blahoželáme!!!

            • Okresné kolo olympiády zo slovenského jazyka

            • Dňa 15.11. sa Alicka Gocníková z 9.A triedy zúčastnila na okresnom kole olympiády zo SJL, na ktorom si vybojovala titul úspešného riešiteľa a 3. miesto jej uniklo len o jediný bod. Alicke srdečne gratulujeme!

            • Projekt Národnej banky Slovenska - 5peňazí

            • My, deviataci z Áčky sme si dnes spravili netradičný výlet. Ráno sme išli autobusom do Kremnice, kde sme navštívili múzeum a zapojili sa do projektu Národnej banky Slovenska - 5peňazí. Cieľom tohto projektu je naučiť žiakov riešiť úlohy zo života, hlavne v oblasti finančnej gramotnosti.
              Keďže tento rok už aj nás čaká veľké rozhodnutie - výber strednej školy, triedna pani učiteľka Zuzana Murgašová​, sa rozhodla nás prihlásiť, z čoho sme boli nadšení. Mali sme veľa priestoru na to, aby sme sa zamysleli nad tým, čo nás baví, čo chceme robiť a hlavne, čo musíme robiť preto, aby sme sa mali v budúcnosti dobre. Pretože všetko, závisí len od nás. Mali sme možnosť stretnúť sa s úžasnou pani lektorkou. Bola veľmi milá, motivovala nás k tomu, aby sme študovali a robili to, čo nás baví.
              Počas stretnutia sme riešili rôzne úlohy a aktivity, každý sme si prišli na svoje. Na záver sme sa rozdelili do skupín a na chvíľku sme si vyskúšali, aké je to narábať s vlastnými finančnými prostriedkami. Pomocou kartičiek a pracovného listu sme si určili príjmy, z ktorých sme museli pokryť všetky výdavky z bežného života. Do Žiaru sme odchádzali s novými vedomosťami a nakopnutí študovať to, čo nás baví. Sme radi, že sme takto mohli stráviť školské dopoludnie, páčilo sa nám.
              Alica Gocníková​, 9.A

              Viac fotografií nájdete TU

            • Vyhodnotenie školskej súťaže o najlepší komiks

            • Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do našej súťaže o najlepší komiks. O víťazoch rozhodli samotní žiaci v školskom hlasovaní. A tu ich máme:

              1.miesto - A. Koleničová,

              2.miesto - S. Hutnyk,

              3.miesto - E. Oriešková a M. Kováč.

              Blahoželáme!

            • Téma readymade a konceptuálne umenie na tému Vianoc

            • Na našej škole sa usilovne pracuje na každom predmete a tak je to aj na výtvarnej, ktorá sa dá omnoho ľahšie zdokumentovať ako teoretické predmety .

              Veľa prác sa vytvorilo a veľa prác sa ešte len tvorí a keďže práce našich žiakov si vystavujeme na niekoľkých plochách v škole, vždy sa ich snažíme spájať nielen s danou témou z ministerstva, ale aj s daným obdobím a tým čo, ich zaujíma ...

              Nie vždy sa však nájde u žiakov potrebný materiál na hodinu, ale:

              tu je malilinká ukážka toho, že aj tí, ktorí z rôznych dôvodov nemajú pomôcky, sú zapojení do vyučovacieho procesu, aby si aj oni mohli spojiť príjemné s užitočným a aby sa mohli niečo nové naučiť...

              - návrh škriatka u 7makov, ktorý vytvárame na hodine skrz tému readymade (ukážeme výsledné práce neskôr)

              - konceptuálne umenie na tému Vianoc u 8makov (kde je myšlienka vyjadrená slovami aj takto jednoducho )

              #sancanavzdelanieprekazdeho

              #zsjednotkaziar

              Mgr. Barbora Mikulová

            • Deviataci na tému Postmoderna

            • Práce deviatakov na na tému Postmoderna 😊- tu sme sa zaoberali hraním s obrazom a jeho variovaním ... v tomto prípade išlo o spojitosť ich obľúbenej postavy a ich obľúbeného sviatku 😊#ABYNASUCENIEBAVILO

              Mgr. Barbora Kollarová

            • iBobor - Bobríci a rekapitulácia :)

            • Dnes posledný deň a posledná kategória informatickej súťaže iBobor, na našej Jednotke 66 súťažiacich a REKORDNÝ počet úspešných riešiteľov - 22 💪💪💪. Štvrtáci, piataci, boli ste SUPER!

              A ešte rekapitulácia tohto týždňa:

              Drobci (2. a 3. ročník) - 5 úspešných z 34

              Bobríci (4. a 5. ročník) - 22 úspešných z 66

              Benjamíni (6. a 7. ročník) - 5 úspešných z 52

              Kadeti (8. a 9. ročník) - 18 úspešných z 89

              Celkovo 50 úspešných riešiteľov z 241 zúčastnených žiakov.

              Dvaja kadeti medzi 1% najlepších na Slovensku!

              Všetkým ďakujeme za účasť, úspešným GRATULUJEME!!!

            • Venuše ...

            • V rámci medzipredmetových vzťahov prechádzame a kombinujeme rôzne témy... V piatackej triede dopadli sochy venúš aj takto.

              Mgr. Barbora Kollarová

            • Polícia známa-neznáma

            • Práce na súťažnú tému Polícia známa-neznáma vyhlásená Pohronským osvetovým strediskom dopadla takto 😉...Žiaci sa mnohé naučili ohľadom cestnej premávky, práce psovodov u polície a zároveň rozvinuli debatu o hesle Pomáhať a chrániť. Do tejto témy sa zapojili 5tacke a 6tacke triedy 😉 Nakoniec sa do užšieho výberu dostali 5tacke práce.