• Novinky

            • Ďakujeme 🙏

            • Naša Jednotka si dňa 13.12.2023 pripravila tradičný vianočný benefičný koncert, ktorý sa niesol v duchu mágie, kúziel, nadprirodzených bytostí a ľudových zvykov, spätých s menami Lucia, Barbora a Ondrej. Koncert sa konal presne na Luciu, v estrádnej sále MsKC v Žiari nad Hronom. Meno Lucia je odvodené z latinského slova „lux“, čo znamená svetlo. Celým večerom hostí sprevádzalo svetlo sviečok a lampášov, keďže motto tohtoročného koncertu znelo: „Láska je tým najkrajším svetlom.“ V Lucijskom svetelnom sprievode, ktorého tradícia pochádza zo Švédska, sa predstavili žiaci Jednotky v bielych plachtách s červenými mašľami okolo pása, ktoré počas programu vystriedali ďalšie magické postavy odháňajúce nešťastie a zlé sily. Na pódiu sa teda predviedli nielen šikovní žiaci, ale aj ich učiteľky, ktoré si zatancovali stridží tanec.

              Keďže Vianoce sú sviatkom plným lásky, pokoja, porozumenia, srdečnosti, stretávania sa s blízkymi v pohodlí a bezpečí domova, výťažok z benefičného koncertu vo výške 1470€ bude použitý na kúpu zariadení zvyšujúcich bezpečnosť žiakov v škole.

              Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli na dobrú vec. Zvláštne poďakovanie patrí firmám Improvels s. r. o., FoodStar s. r. o. a Manuel s. r. o.

              Ak ste koncert zmeškali, pozrite si jednotlivé vystúpenia aspoň v zázname ...

            • Oznámenie

            • Riaditeľ Základnej školy na Ul. Dr. Janského č. 2 v Žiari nad Hronom týmto oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom udeľuje riaditeľské voľno

              v termíne od 21.12.2023 do 22.12.2023 (štvrtok – piatok)

              z dôvodu vysokého výskytu chrípkových ochorení v škole.

              Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu bude prerušená prevádzka ŠKD a krúžková činnosť, ktorá sa realizuje v priestoroch školy a žiaci základnej školy budú automaticky odhlásení z obedov a desiat.

              Nástup do školy bude 8.1.2024 (pondelok).

               

              V Žiari nad Hronom 20.12.2023                                                      Mgr. Marek Baláž, riaditeľ školy

            • Krabičky plné lásky aj na 1. stupni ♥️

            • Naša škola sa aj v tomto školskom roku zapojila do láskyplného projektu:
              „Krabice plné lásky“❤️.
              Naši žiaci na 1. stupni, ich rodičia a pani učiteľky naozaj s veľkou láskou a ochotou pripravili krásne krabičky plné milých prekvapení pre našich seniorov v Domove sociálnych služieb a v Domove dôchodcov - Nádej v Janovej Lehote.🙏🏼❤️.
              Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a veríme, že darčeky úprimne potešia svojich adresátov, pohladia ich srdiečko a vyčaria im úsmev na tvári 🥰.Naša škola sa aj v tomto školskom roku zapojila do láskyplného projektu: „Krabice plné lásky“❤️.Naši žiaci na 1. stupni, ich rodičia a pani učiteľky naozaj s veľkou láskou a ochotou pripravili krásne krabičky plné milých prekvapení pre našich seniorov v Domove sociálnych služieb a v Domove dôchodcov - Nádej v Janovej Lehote.🙏🏼❤️.Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a veríme, že darčeky úprimne potešia svojich adresátov, pohladia ich srdiečko a vyčaria im úsmev na tvári 🥰.

            • Pán Váhu a Tatier

            • Pán Váhu a Tatier v prácach našich siedmakov - v rámci osvojovania a opakovania učiva z dejepisu.

              Mgr. Barbora Kollárová

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

            • Rovnako ako minulý rok, aj tento rok sme sa my, deviataci z Áčky rozhodli zapojiť do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

              Vieme, že Vianoce nie sú len o darčekoch a preto sme chceli takýmto spôsobom pomôcť a ukázať, že nemyslíme len na seba, ale aj na dôchodcov, ktorým tieto krabičky plné lásky poputujú. Spoločne sme naplnili tri krabičky, naša triedna pani učiteľka Zuzana Murgašová k nim pridala ešte svoju. V pondelok, 4.12., sme ich boli odovzdať na zbernom mieste. Odchádzali sme s dobrým pocitom, že sme pomohli a veríme, že babičkám a deduškom naše darčeky vyčarujú úsmev na tvári a pocítia, že na nich niekto myslí.

              Alica Gocníková, 9.A