• Novinky

            • P. riaditeľ odovzdal výťažok z Vianočného benefičného koncertu

            • Dnes p. riaditeľ Baláž odovzdal výťažok z Vianočného benefičného koncertu našej žiačke Monike, ktorá sa zo zdravotných dôvodov musí učiť len doma. Kvôli chorému srdiečku je pre ňu každý pobyt v kolektíve rizikom 😥.  Pri učení jej pomáha najmä mamina. Monika sa poctivo pripravuje z materiálov, ktoré jej posielajú vyučujúci, v prípade potreby aj telefonicky konzultuje. Aj napriek svojmu zdravotnému stavu si svoje povinnosti plní riadne a načas.
              Tešíme sa, že tejto sympatickej dvojici skrášlime Vianoce sumou, na ktorú ste prispeli najmä vy, rodičia a starí rodičia, ktorí ste navštívili  náš koncert. Obrovské ĎAKUJEME všetkým ❤❤❤ !

              Tento rok sa pridal aj p. Vozár so svojimi kolegami p. Jagošom a p. Kupčim z Technických služieb, ktorí jej venovali výťažok z predaja včerajšej vianočnej kapustnice. Ďakujeme! 

              Fotografie nájdete TU

            • Oznámenie o prerušení vyučovania z dôvodu zvýšeného výskytu chrípkových ochorení


            • V zmysle Metodického usmernenia č.15/2005-R z 31.10.2005 a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Vám oznamujeme, že z dôvodu vysokého výskytu chrípkových ochorení v škole sa vyučovanie v Základnej škole, Ul. Dr. Janského č.2, Žiar nad Hronom

              prerušuje od 21. 12. 2022 (streda) do 22.12.2022 (štvrtok).

              Nástup do školy je 09.01.2023 (pondelok).

              Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu bude prerušená ŠKD a krúžková činnosť, ktorá sa realizuje v priestoroch školy a žiaci základnej školy budú automaticky odhlásení z obedov a desiat.

              Mgr. Marek Baláž, riaditeľ školy

               

            • Vyhodnotenie školskej súťaže o najlepšiu Talkshow

            • V piatok,16.12.2022, sa na našej Jednotke konal 1. ročník školskej súťaže Najlepšia Talkshow v anglickom jazyku. Súťažiaci, 6 dvojíc a 1 štvorica, mali za úlohu pripraviť si rozhovor s fiktívnou alebo reálnou osobnosťou. O víťazoch rozhodovali jednak samotní súťažiaci tajným hlasovaním, jednak odborná porota zložená z učiteliek anglického jazyka, ktorá posudzovala nielen obsahovú štruktúru, ale aj presnosť, plynulosť a autentickosť prejavu súťažiacich.

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a do budúceho roka pre vás ešte určite nejaké podobné školské súťaže v anglickom jazyku pripravíme! 😊

              Výsledky
              1.miesto - Timea V. a Lilian W. (8.A)
              2.miesto - Patrik J. a Andrej B. (8.A)
              3.miesto - Hana N. a Saskia Laura M. (8.B) 

              Fotografie nájdete TU

            • Vyhodnotenie školského kola Olympiády v anglickom jazyku

            • Tohtoročný 33. ročník školského kola Olympiády v anglickom jazyku sa opäť môže pochváliť slušnou účasťou. V kategórii 1A súťažilo 19 siedmakov a v kategórii 1B 34 ôsmakov a deviatakov. V silnej konkurencii sa najlepšie darilo Jakubovi H. (7.B) a Hanke N. (8.B), ktorí postupujú do okresného kola.

              Víťazom blahoželáme a 19.januára 2023 im budeme držať palce.

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť!

              Vyučujúce anglického jazyka

              🏆Výsledky v kategórii 1A

              1.miesto - Jakub H. (7.B)

              2.miesto - Samuel M. (7.B)

              3.miesto - Daniela Z. (7.B)

              🏆Výsledky v kategórii 1B

              1.miesto - Hana N. (8.B)

              2. miesto - Timotej U. (8.B)

              3. miesto - Sabína D. (8.B)

            • Plavecký výcvik

            • Naši štvrtáci absolvovali plavecký výcvik v hoteli Sitno vo Vyhniach. Aj sa naučili plávať, aj sa zabavili. Vo videu uvidíte budúcich záchranárov :).
              Ďakujeme p. učiteľkám štvrtých ročníkov a p. učiteľkám telesnej výchovy. 

            • Oznámenie o prerušení vyučovania z dôvodu zvýšeného výskytu chrípkových ochorení

            • V zmysle Metodického usmernenia č.15/2005-R z 31.10.2005 a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Vám oznamujeme, že z dôvodu vysokého výskytu chrípkových ochorení v škole sa vyučovanie v Základnej škole, Ul. Dr. Janského č.2, Žiar nad Hronom prerušuje od 8. 12. 2022 (štvrtok) do 9.12.2022 (piatok).

               

              Nástup do školy je 12.12.2022 (pondelok).

               

              Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu bude prerušená ŠKD a krúžková činnosť, ktorá sa realizuje v priestoroch školy a žiaci základnej školy budú automaticky odhlásení z obedov a desiat.

               

              Mgr. Marek Baláž, riaditeľ školy

            • Mik, mik, Mikuláš, prišiel s čertom na koláč, sľubujem, sľubujem, že už hnevať nebudem!

            • Aj našu Jednotku navštívil Mikuláš...

              Deťúrence z prvého stupňa ho čakali spoločne celý večer pri zábavných aktivitách v škole. Domov sa im už ísť neoplatilo, tak si vyčistené čižmičky vyložili rovno v šatni na okno, noc trpezlivo prečkali vo svojich triedach a ráno si v topánočkách našli darčeky .

              Mikuláš so svojím sprievodom privítal ráno vo vestibule aj ostatných žiakov a poctivo rozniesol darčeky do každej triedy. Čertíci sa mu to snažili prekaziť, ale anjelici dávali dobrý pozor, aby sa ušlo každému. Dokonca aj učiteľom!

              Keďže bol v škole vyhlásený predmikulášsky týždeň dobrých skutkov a žiaci za ne dostávali tombolové lístky, pred obedom sa ešte losovalo. A nikto neodišiel naprázdno!

              Naši druhostupniari sa potom vydali do mesta potešiť náhodných okoloidúcich vlastnoručne vyrobenými anjelikmi s prianím pokoja všetkým ľuďom dobrej vôle .

              Ďakujeme Mikulášovi za návštevu a tešíme sa znovu o rok!

              Fotografie nájdete TU

            • Zvieracie príbehy o rodine a priateľstvo

            • V rámci výchovy k manželstvu a rodičovstvu sa v novembri  uskutočnili stretnutia  so žiakmi 4. ročníka. Ústrednou témou bola interakčná hra - Zvieracie príbehy o rodine a priateľstvo.
              Cieľom bolo oboznámenie sa  s rozdelením rolí v rodine, pestovanie vzťahu medzi rodičmi a deťmi, rozvoj emocionality. Deti sa dozvedeli viac o živote  troch zvierat - veveričky, kukučky a sýkorky, a hlavne, ako sa tieto zvieratká starajú svoje mláďatá. S deťmi sme diskutovali, ako sú rozdelené roly v ich rodine (kto, čo robí, kto sa o čo stará), či by chceli mať raz svoje deti a ako by sa o ne starali. Druhou témou bolo priateľstvo. Žiaci vyplňovali pracovný list Balón priateľstva. Do balóna mali napísať všetko, čo priateľstvo utužuje, drží nad vodou a do závaží mali napísať, čo priateľstvo ničí.

              L.Tršová Husárová, koordinátorka VMR