• Novinky

            • Školský výlet 7.A, 8.A

            • Koniec júna už tradične patrí školským výletom. A tak i my, žiaci zo 7. A, sme si vďaka pani učiteľke Kamile Andokovej​ a pani učiteľke triednej Zuzane Murgašovej​ užili skvelé 2 dni. Prvý deň sme otestovali svoje schopnosti a zručnosti na Ferratách Zvonička v Novej Bani. Nie každý nabral odvahu si to vyskúšať, ale väčšina to zvládla. Dokonca aj náš Edko 😊.

              Poobede sme sa presunuli do Župkova na Riečky, kde nás už čakal napustený bazén, hojdačky, biliard a mnoho ďalšieho na vyplnenie voľného času. Najviac sme ho i tak trávili v bazéne a chladili sa v týchto horúčavách. Večer sme si pochutili na pizzi a tí čo mali chuť si aj opekali. Druhý deň nás ráno trošku prekvapil dážď, no našťastie sa vyčasilo a my sme si až do popoludnia mohli užívať zábavu v bazéne. Boli to skvelé dva dni a my vám pani učiteľky ďakujeme. 

              Kolektív žiakov 7.A

              Fotografie nájdete TU

            • Koncoročný výlet Budapešť

            • Triedne pani učiteľky zorganizovali pre svojich piatakov a šiestakov koncoročný výlet do hlavného mesta našich južných susedov. Aj napriek vysokým teplotám toho stihli dosť: Námestie hrdinov, hrad Vajdahunyad, Tropikárium a na záver rýchle nákupy. 
              Pani učiteľkám ďakujeme za skvelú organizáciu a kopec zážitkov!

            • Čitateľský maratón

            • Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, že pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť v ohraničenom čase na identifikovanie sa s postavami, ponúka chvíle intimity, možnosť byť sám so sebou, relaxovať. Dáva možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumieť pojmom.

              V týždni od 20.6. do 24.6. sme sa zapojili do 13. ročníka detského čitateľského maratónu pod názvom Čítajme si 2022, ktorého vyhlasovateľom je Linka detskej istoty. V našej škole čítalo  304 detí.

              NAD PODUJATÍM PREVZALA ZÁŠTITU PREZIDENTKA SLOVENSKEJ REPUBLIKY PANI ZUZANA ČAPUTOVÁ

              Mgr. Andrea Némethyová, Mgr. Monika Giláňová

              Viac fotografií nájdete TU

            • Oznam školskej jedálne pre rodičov

            • Oznam pre rodičov, ktorí budú žiadať dotáciu na obedy od septembra 2022

              O dotáciu na obed môžu požiadať rodičia najneskôr do 20. júla 2022 osobne v kancelárii ŠJ:

              1. Rodičia detí z rodín v hmotnej núdzi – preukazuje sa potvrdením o poberaní dávok v hmotnej núdzi od úradu práce, ktoré je nutné priniesť osobne do kancelárie ŠJ, kde zároveň rodič podpíše Vyhlásenie – súhlas so zaradením ich dieťaťa do zoznamu dotačných detí
              2. Rodičia detí z rodín, ktorých príjem nepresahuje výšku životného minima – prídu do kancelárie ŠJ osobne podpísať „Vyhlásenie“ a následne požiadajú úrad práce o prepočet príjmu k žiadosti o poskytnutie dotácie (dáme im potrebné tlačivá na vyplnenie)
              3. Rodičia detí, ktorí si neuplatňujú zvýšený daňový bonus na dieťa – prídu do kancelárie ŠJ osobne podpísať Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.

              Prosíme Vás, prineste si občiansky preukaz a rodné číslo dieťaťa, na ktoré žiadate dotáciu.

              Informácie na t. č. 045/6725214 v pracovné dni od 8,00 do 12,00 hod.

               

            • Vyhodnotenie Englishstar

            • V tomto školskom roku sa do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku Englishstar zapojilo 71 žiakov 1. a 2. stupňa.  Diplom so zlatou medailou za výsledok nad 80% získalo 56 žiakov a  z toho výsledok nad 95%  dosiahlo 21 žiakov.  

              Všetkým zapojeným žiakom blahoželáme k pekným výsledkom a ďakujeme za účasť!

              PK CUJ

              Ďalšie fotografie nájdete TU

            • Tretiaci, CLIL a príroda :)

            • Tretiaci sa na vlastivede naučili ročné obdobia, mesiace, dni v týždni, počasie v slovenskom a aj v anglickom jazyku využitím metódy CLIL. Vedia už, ako sa počas roka mení príroda. Cez rôzne hry, piesne a aktivity si upevňovali a utvrdzovali slovnú zásobu.  Na záver si vytvorili vlastný lapbook.

              Fotografie nájdete TU

            • Pátranie na slovenčine

            • Ako a kedy vznikla slovenčina? Kde sa nachádzajú prvé korene nášho jazyka? Ako znejú najznámejšie povesti Slovenska? Po týchto témach pátrali žiaci 6.A triedy na hodinách literatúry a musíte uznať, že sa im to podarilo na 1*. 

              Na záver si pre spolužiakov pripravili aktivity, ktoré preverili ich schopnosť aktívne počúvať a čítať s porozumením. 

              Viac fotografií nájdete TU