• Novinky

            • Školská súťaž Najlepšia talkshow

            • Pani učiteľky anglického jazyka si pre žiakov 8. a 9. ročníka pripravili v tomto školskom roku ďalšiu školskú súťaž s názvom Najlepšia talk show.

              Rozhovor so slávnou alebo fiktívnou osobnosťou prezentovali žiaci v dvojiciach alebo trojiciach najskôr na hodinách anglického jazyka. Týmto spôsobom si precvičili nielen svoje jazykové, ale aj dramatické a tvorivé zručnosti...a mnohí nás veľmi príjemne prekvapili a zabavili.

              Tí najpresvedčivejší postúpili do školskej súťaže, ktorá sa uskutoční tento piatok, 2.12.2022, 5. a 6. hodinu.

              Na súťažiacich sa už veľmi tešíme!  

            • Štvrtáci a vesmír

            • Na hodinách prírodovedy, slovenského jazyka, anglického jazyka a výtvarnej výchovy prebiehal výchovno-vzdelávací proces formou projektového vyučovania.

              Žiaci sa oboznámili s témou – Vesmír. Dozvedeli sa nové informácie, ktoré získali z rôznych zdrojov - prezentácie, videá, internet. Rozvíjali čitateľskú gramotnosť a využili  aj metódu CLIL. Získané vedomosti využili v skupinovej práci, kde vytvorili projekty.

              A ako sa nám pri vyučovaní darilo? Posúďte podľa fotografií ... nájdete ich TU

            • Aby IT sektor už neprišiel ani o jednu šikovnú ženu

            • "Aby IT sektor už neprišiel ani o jednu šikovnú ženu" je motto občianskeho združenia Aj Ty v IT, ktorého cieľom je motivovať a podporovať dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií.

              Združenie svojimi aktivitami búra spoločenské stereotypy o pôsobení žien v IT, venuje sa budovaniu komunity a vzdelávaniu dievčat od 8 rokov, cez stredoškoláčky až po špeciálne kariérne programy určené pre dospelé ženy.

              V pondelok sa aj u nás na Jednotke na dve hodinky "zastavili" lektori z tohto združenia a zrealizovali s dievčatami z 9.A a 9.B aktivity s Microbitmi. Baby boli nadšené, veľa sa naučili a zároveň sa zabávali. Na ponuku nadstavby v podobe aktivít s microbit autíčkami bez váhania prikývli a chlapci len ticho závideli.

              Ďakujeme!

              Viac fotografií nájdete TU

            • Mám svojich starkých veľmi rád ❤

            • Centrum voľného času v Žiar nad Hronom pozvalo aj našich žiakov na vyhodnotenie 18.ročníka výtvarno-literárnej súťaže Mám svojich starkých veľmi rád. V stredu 9.11.2022 sa stretli ocenení žiaci, rodičia a starí rodičia na krátkej besiedke.

              Všetkým oceneným srdečne gratulujeme!

              Fotografie nájdete TU

            • Cestovanie s 8.A

            • Utorok 8.11. bol pre nás, žiakov 8.A zaujímavý deň. V rámci projektu cestovanie sme sa vybrali do Bratislavy. Boli s nami pani učiteľky Zuzana Murgašová​, Kamila Andokova​ a pani asistentka Alžbeta Dovcová​.
              Aby sme mohli cestovať, museli sme si vyhľadať potrebné informácie: čas príchodu a odchodu, číslo MHD, cestovné a veľa ďalších dôležitých informácií. Vôbec nám to však nevadilo, pretože na počítačoch pracujeme veľmi radi.
              Ráno sme sa všetci stretli na vlakovej stanici, kde sme však museli čakať, pretože náš vlak mal polhodinové meškanie. Nakoniec sme sa však potešili, pretože menili vozne a my sme boli všetci spolu v jednom obrovskom vozni. Keď sme dorazili do Bratislavy, tak MHD sme sa dostali na letisko M.R. Štefánika. Pani učiteľky nám povedali všetko čo potrebujeme vedieť, ak chceme cestovať lietadlom.
              Na obed sme sa presunuli do Avionu a reštaurácie Running Sushi, kde sme ochutnávali rôzne zaujímavé a chutné jedlá, ktoré boli na bežiacom páse. Keď sme sa najedli, mali sme rozchod a navštívili sme ešte pár obchodov. Pred odchodom sme mali ešte jedno "prekvapenie" a to také, že sme museli čakať na nášho spolužiaka, ktorý sa "zabudol" v Avione. Nakoniec sa k nám však pridal a tak sme všetci spolu mohli ísť na vlak naspäť do Žiaru nad Hronom. Cestou naspäť bola vo vlaku veľká sranda a mali sme už len 20-minútové meškanie.
              Bol to skvelý zaujímavý deň a všetci sme sa niečo nové naučili, ochutnali, navštívili,... a veľmi sa nám páčilo.
              Ďakujeme pani učiteľkám a pani asistentke za tento skvelý deň.
              Za žiakov 8.A - Alica Gocníková

              Fotografie nájdete TU

            • Krvavé sonety a deviataci v knižnici

            • Aj žiaci IX.A triedy navštívili v rámci hodín slovenského jazyka a literatúry Mestskú knižnicu M. Chrásteka v Žiari nad Hronom. Dozvedeli sa zaujímavosti nielen o živote, ale aj o tvorbe P. O Hviezdoslava a spoločne s p. Kaššovou sa zahĺbili do veršov básnickej skladby Krvavé sonety. 

              Fotografie nájdete TU

            • Slovensko v minulosti a dnes

            • Štvrtáci sa na hodinách vlastivedy oboznámili s témou – Slovensko v minulosti a dnes. Svoje putovanie zavŕšili projektovým vyučovaním – VLA, ANJ, VYV. Získané vedomosti využili v skupinovej práci. Pri aktivitách rozvíjali životné zručnosti.
              Monika Giláňová​ 

              Fotografie nájdete TU

            • Vyhodnotenie školskej súťaže o titul School Language Expert


            • 🏆Súťaž o titul School Language Expert, ktorú vyhlásili pani učiteľky anglického jazyka v rámci Európskeho dňa jazykov, bola mimoriadne vyrovnaná a medzi jednotlivými  umiestneniami je len veľmi malý bodový rozdiel.


              🏆Víťaznou triedou, ktorá získala najviac bodov v zábavných aktivitách zameraných na preverenie všeobecného prehľadu o európskych jazykoch, je  IX.B .
              🏆2.miesto patrí naším najmladším druhostupniarom V.A a o 3.miesto sa delia VIII.B so VII.B.

              🙏Všetkým triedam ďakujeme za účasť a  víťazom srdečne blahoželáme!
              Súčasťou titulu je aj putovný pohár, o ktorý môžu triedy opäť zabojovať budúci rok.

              🏆 Vyhodnotenie školskej súťaže o titul School Language Expert 🏆

              🏆Súťaž o titul School Language Expert, ktorú vyhlásili pani učiteľky anglického jazyka v rámci Európskeho dňa jazykov, bola mimoriadne vyrovnaná a medzi jednotlivými  umiestneniami je len veľmi malý bodový rozdiel. 
              🏆Víťaznou triedou, ktorá získala najviac bodov v zábavných aktivitách zameraných na preverenie všeobecného prehľadu o európskych jazykoch, je  IX.B . 
              🏆2.miesto patrí naším najmladším druhostupniarom V.A a o 3.miesto sa delia VIII.B so VII.B.

              🙏Všetkým triedam ďakujeme za účasť a  víťazom srdečne blahoželáme! 
              Súčasťou titulu je aj putovný pohár, o ktorý môžu triedy opäť zabojovať budúci rok. 

              Ďalšie fotografie nájdete TU