• Novinky

            • Celá škola sa zapojila do 13. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy.

            • Všetci žiaci našej školy v mesiacoch september a október usilovne pracovali na výrobe záložiek do knihy, ktoré sme si vymenili s partnerskou školou v Prešove.

              Stali sme sa súčasťou česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy - Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní, ktorý je určený slovenským a českým žiakom zo základných škôl a osemročných gymnázií. Cieľom projektu je opätovne pomôcť slovenským a českým pedagógom a školským knihovníkom vytvárať v triedach takú atmosféru, ktorá bude podnecovať a dokáže nadchnúť celý kolektív žiakov pre čítanie kníh a pre diskusiu o prečítaných príbehoch.

              Ďakujeme pani učiteľkám, ktoré sa so žiakmi  zapojili do projektu.

            • Štvrtáci o Márii Terézii

            • Štvrtákov opäť navštívila p. uč. Valéria Fridrichová a tentoraz si pre nich pripravila informácie o uhorskej panovníčke Márii Terézii. A naozaj sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií.
              Pani učiteľke ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

              M.Giláňová​, S. Bistová​, V. Fridrichová​ 

              Fotografie nájdete TU

            • Úprava hrobov na miestnom cintoríne

            • Krásne jesenné počasie využili členovia Žiackeho parlamentu na splnenie svojho záväzku, navštívili miestny cintorín a pripravili hroby padlých hrdinov II. svetovej vojny pred Sviatkom všetkých svätých a Pamiatky zosnulých. Hroby očistili od buriny a rôznych nečistôt, odložili starú kvetinovú výzdobu a kahance a nahradili ich novými.

              Počas práce sa stihli aj porozprávať o udalostiach, ktoré nám tieto hroby pripomínajú.

              Domov odchádzali s pocitom dobre vykonanej práce. 

              Fotografie nájdete TU

            • 4.A písala básničky starkým o starkých :)

            • Štvrtáci si poskúšali, aké majú básnické črevo a napísali básničku. Potom použili zadaný nástroj editora na tvorbu a úpravu textu a nakoniec zostavili a poslali správu danému príjemcovi prostredníctvom konkrétneho e-mailového nástroja. To je teória a prax vidia ich milovaní starkí. Niektoré starké varia ako hviezdičky, nosia podpätky, milujú syrové korbáče a niektorí starkí hrajú človeče, futbal a venčia psíka. Jednoducho: SÚ TO NAŠI MILOVANÍ STARKÍ ❤❤❤

              Fotografie nájdete TU

            • 7.A cestovala do Bratislavy

            • Streda bola pre nás, žiakov 7.A, výnimočná. Nesedeli sme v laviciach v škole, ale vybrali sme sa s pani učiteľkami Kamilou Andokovou​, Zuzanou Murgašovou a pani asistentkou Alžbetou Dovcováou v rámci projektu Cestovanie do Bratislavy.
              Aby sme mohli cestovať, museli sme si potrebné informácie vyhľadať: číslo vlaku, čas odchodu i príchodu, číslo MHD, cestovné, iformácie o Bratislave a mnoho ďalšieho. No nevadilo, veď prácu s PC máme radi 😊. Tešili sme sa, že skončila výluka vlakov, no predčasne, pretože Železnice nám pripravili nemilé prekvapenie a do Bratislavy sme meškali viac ako hodinu 🤦‍♀️. MHD sme sa prepravili na Letisko M. R. Štefánika, kde sme sa dozvedeli, čo všetko je nutné, ak ideme cestovať lietadlom.

              Keďže pomaly bol čas obeda, presunuli sme sa do Avionu a reštaurácie Running Sushi, kde sme mohli ochutnávať rôzne špeciality, ktoré premávali na bežiacom páse 🍱. Navštívili sme ešte pár obchodov a hor sa na vlakovú stanicu, lebo nás čakala cesta domov. Tá prebehla trošku rýchlejšie, do Žiaru sme prišli "len" s polhodinovým meškaním.

              Aj napriek nepríjemnostiam s vlakom to bol skvelý deň. 

               

              Fotografie nájdete TU

            • 9.B v knižnici

            • Žiaci 9.B sa dňa 19.10. zúčastnili besedy v Mestskej knižnici Michala Chrásteka v Žiari nad Hronom, na ktorej im pani Kaššová priblížila dielo P. O. Hviezdoslava - Krvavé sonety, začo je veľmi pekne ďakujeme.

            • Štvrtáci a Veľkomoravská ríša

            • Štvrtáci sa v rámci hodín vlastivedy zúčastnili besedy s p. uč. dejepisu, p. Fridrichovou. Pani učiteľka zaujímavou a deťom primeranou formou priblížila obdobie Veľkomoravskej ríše.
              Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

              p. uč. M. Giláňová, p. uč. S. Bistová

              Ďalšie fotografie nájdete TU